KCHBO - Heroltice Popisná přehlídka a povahový test

11.09.2011 20:16

Tohle byla rozhodně výprava kterou je potřeba zaznamenat :-). Už protože jsem měla zrovna chřipku a neodeznívající teploty vypadal výlet ještě před zahájením jako pořádná kovbojka. Pro nás začala vlastně už o den dříve, protože do Heroltic jsme jeli s dočasným přírůstkem do smečky. Vyzvedli jsme si Sunny z Hardeyho rodné chovatelské stanice a zamířili k domovu. Jak bude vypadat pobyt tří uličníků u nás doma teda nikdo dopředu netušil, ale nakonec jsme v noci všichni dokonce i spali :-). Výrostci teda dámu chtěli nejdřív řádně oslintat, ale protože je to dáma, neměla pro tenhle druh zábavy žádné pochopení, takže po několika pokusech nakonec vzdali.

V naprosto nekřesťanskou hodinu jsme rozlepili oči, při venčení bylo okamžitě jasný, že dvě ruce a tři psi neni nejlepší nápad :-D ... ale po rozmotání a nasoukání psů do auta jsme úspěšně vyrazili za dobrodružstvím. Cestou jsme ještě způsobili trochu rozruchu u benzínové pumpy, kde se turistům z autobusu zdálo vystupujících psů přeci jen maličko hodně :-).

Dorazili jsme včas a vcelku do Heroltic a pozdravili všechny psí přátele ..... a pomalu začali zjišťovat co nás čeká. Byl to dlouhý den. Sunny splnila úkoly jako první, jela si jen nechat z hubky vytřít genetický materiál kartáčkem ... no šklebila se :-). Safír s malou nelibostí absolvoval totéž... i on se šklebil moc pěkně :-). Po hromadném vytírání hubek kartáčky už začínalo pomalu být fakt vedro .... prima pokud člověk zápasí s teplotou :-D. A bohužel se teda pak teplota zvyšovala celý den. Našli jsme si klidnější místo ve stínu a rozbalili psí i lidský tábor. Hardey byl ze všech těch psů kolem pěkně vyjukaný a po přivítání prvních pár lidí už viditelně na další neměl zrovna náladu. Byl to pro něj asi hodně náročný výlet, protože před každým psem, kterého jsme potkali, okamžitě padnul na znak a ti kteří si šli čuchnout blíž byli za odměnu připočůráni :-))) ... no k princeznám se nečuchá, je to náš malej poseroutka ... Dneska asi viděl na jedné hromadě nejvíc psů za svůj život a ..... no moc se mu popravdě nelíbili.

Pak přišlo na řadu čekání ... jako první jsme měli absolvovat popisnou přehlídku. Safír se choval úplně úžasně, při předvádění krásně stál bez korekčních zásahů, běhal co mu síly v 30 stupních stačily a popravdě i co stačily mě, protože tam už mi bylo z vedra opravdu zle ... Nechal se změřit, osahat ... i sebou manipulovat od obou posuzujících. Je to miláček :-). Výsledek je zveřejněný v databázi KCHBO a má všechno co má mít, tam kde to obvykle bývá :-).

Po dalším docela dlouhém čekání přišel na řadu povahový test. Měla jsem jen fakt malé tušení co nás čeká, ale díky naprosto dokonalému Safírkovi a socializaci ve městě, na výstavách a spostě akcí a výletů ho nezaskočilo opravdu nic. Když se s ledovým klidem pokusil počůrat zábranu ze které se zrovna "náhle vynořil" člověk, tak mi přišel i vtipnej. Střelba proběhla bez jakéhokoliv zájmu, přivolání aport i další pokusy o vyděšení :-) ho nechaly úplně klidným. Nakonec nás ještě přemluvili k netradičnímu aportu ... moc se mi do toho nechtělo, protože pán třímal v ruce smetáček a ten má Safír moc rád na žvýkání, jen tyhle věci dost často nerad odevzdává :-D. Nakonec po ujištění že jim smetáček v případě kalamity nebude chybět si Safír vyzkoušel aport na smetáčku, kokosovém ořechu a kousku ytongu ... je to prostě borec ! :-)

Povahové testy jsme nakonec zvládli za krásných 99 bodů + netradiční aport a to je protože se v jednu chvíli Safír rozhodl, že když už se seznámil se všemi figuranty, je třeba jít hodit loknu ještě na porotu :-)))), takže si udělal malou zajižďku :-). Pak už jsme jen počkali na všechny dokumenty a odjížděli s CHOVNÝM Safírem a zbytkem unavené smečky. Měli jsme před sebou ještě dlouhou cestu nejdřív se Sunny domů do Sušna a pak ještě jednou na Prahu. Sunny jsme odevzdali doma už za tmy a domu dojeli skoro o půlnoci, úplně vyčerpaní, ale s pocitem že výlet stál rozhodně za to :-))))

Všem se kterými jsme trávili den děkujem za milou společnost :-) a organizátorům za prima akci i když teda podcenili potřebu klimatizace :-D ....