CHORVATSKO - 4x International Dog Show CACIB ZADAR 28.4.-1.5.2012 (HR)

06.05.2012 12:30

Letos jsme si sluníčkovou dovolenou udělali trochu dříve než obvykle a odjeli ke slané louži už na konci dubna. Naplánovali jsme si nejen výstavu, ale i výlety a odpočinek na zdravém vzduchu.

Dorazili jsme s jednodenním předstihem, takže hned první den byl ve znamení výletu. Vyrazili jsme do Národního parku Paklenica a pronásledovali cedulky s označením filmových scén z Vinnetoua. Bylo nádherné počasí, blankytně modrá obloha a okolní příroda se zdála být jak namalovaná. Uprostřed vápencových kaňonů jsme nakonec i vypustili všechny chlupatce do průzračně čisté říčky, která jak se ukázalo o pár hodin později, dokonale vybělila všechny chloupky Safířích ucouraných nožiček :-) a to bez použití jakýchkoliv chemických přípravků :-). Hardey se šplhal po skalách jak kamzík a vypadalo to jako by přesně k tomuto druhu nedotčené přírody patřil. Cestou domů jsme objevili uprostřed přilehlé vesnice naprosto nepřekonatelnou restauraci a obrovký tác mořských ryb a jiných potvor se stal po dobu pobytu nepřekonatelným kulinářským zážitkem.

Povzbuzeni prvním oddychovým dnem jsme hned další ráno vstoupili do výstavního maratonu. Čtyřdenní výstava se konala v kempu Borik s výhledem na moře. Celý kemp je vlastně borovicový háj, takže když nám slunce vystoupalo nad hlavy, kromě moře byla cítit i ohřátá smůla z borovic... kouzelná atmosféra.

Hned první den jsme zjistili obsazení tříd a bylo jasné, že jsme si přivezli trošku "pecháčka" ... obsazenost ve třídách byla 1 max. 2 psi, jen v otevřené se to zahemžilo kvalitními soupeři ve větším počtu :-)... ale unešeni dovolenkovou náladou jsme nakonec získali po všechny čtyři dny výbornou s velmi hezkými posudky a tak jsme se vraceli nakonec bez titulů, ale spokojeni s výsledkem. V průběhu čtyř výstavních dní padlo VD a dokonce jedno D, takže žádná krasojízda na jistotu to rozhodně nebyla.

Na výsledcích se lvím podílem podepsala Šárka Hájková, která celé čtyři dny Safíra moc pěkně předváděla. Šárce znovu dodatečně moc děkuji :-)

28.4.2012 - Monique Van Brempt (B) - V3

29.4.2012 - Damir Skok (HR) - V4

30.4.2012 - John Walsh (IRL) - V3

1.4.2012 - Joan Walsh (IRL) - V3

Odpoledne se nám těmito výsledky uvolnila na různé výlety do okolí, návštěvy Zadaru a zkoumání místních pokrmů, takže jsem si kromě výstavy užili i krásnou dovolenou a počasí nám ukazovalo celou dobu výletu tu slunečnou tvář, takže jsme si nakonec odváželi i trochu opálené nosíky. Poslední den jsme i výstavně načesaného Safírka konečně vypustili do slané vody, aby si užil své první mořské plavání :-). Byl z moře nadšený a bylo celkem těžké ho přemluvit aby už vylezl :-)). Hárdík si bohužel dovolenou zase moc neužil, třetí den pobytu už zase zvracel a průjem ho pronásledoval až do Prahy :-( .....takže jsme se na delší procházky střídali v domácím dozoru.... prdelka maličká :-(.

Pak už nás čekala jen cesta domů, kterou jsme si oživovali zastávkami na proběhnutí. Celý výlet se opravdu vydařil a doufám, že ještě někdy zopakujem.

Fotky z výletu se brzy objeví na Rajčeti :-)...jen co je trochu vytřídím....