Jelenia Góra - XXXVII KARKONOSKA WYSTAWA PSÓV RASOWYCH 13.5.2012

14.05.2012 23:47

V neděli ráno jsem se Safírkem a řidičkou v utajení vyrazila na výstavu do Polské Jelenie Góry s malým přáním získat posledního CWC pro dokončení Safírova Polského šampiona. Cesta uběhla rychle, jen neustálé snižování teploty v nás trochu budilo obavy, které se nakonec ukázaly jako oprávněné. Celá výstava se odehrávala v duchu "šílená kosa" :-)) a to opravdu nepřeháním. Výstaviště jsme našly hned na první pokus, zaparkovaly auto a protože se do něj nevejde vozík .... nastala chvíle pro železné ženy ... odstěhovaly jsme na místo všechny naše věci a pomalu zjišťovaly, že ta zima nebylo jen zdání a ledový vítr který nám každou chvíli trochu nadzdvihl stan nevěstil nic dobrého ani na zbytek dne.

Než začalo posuzování, tak se zjistilo že kruh je plný střepů z nějaké lahve... tak jsme se s ostaními vystavujícími pustili do hledání s vysbírávání ...no nebyl to úplně slavný začátek ... Po desáté hodině začalo posuzování a v kruhu se zimou tetelila sympatická, usměvavá Anna Kochan.

Před námi bylo 29 psů s největším zastoupením v plemeni Československý vlčák, takže jsme se najednou i se stanem ocitly takříkajíc v jámě vlčí a ze všech stran na nás koukal nějaký pár ne zrovna mírumilovných očíček :-)) ...byl to opravdu zajímavý zážitek :-). Už během posuzování vlčí smečky se výrazně ochladilo a tak jsme nejdřív adoptovaly přepravku s Medinou a Kirou aby nebyly venku sežrány a hned pak Paslerovic rodinu, aby nezmrzla :-). Stan se ukázal jako nafukovací :-), všechno se vešlo ...jen teda bohužel netopí  a to se tentokrát ukázalo jako výrazný nedostatek tohoto modelu :-).

Když už nám pomalu odpadávaly nosy, tak přišlo na řadu posuzování australáčků a můj handlerský maratonek :-)) ... Nejdřív šli na řadu mladí psi a pak náš Safírek s konkurenty,   usměvavé rozhodčí se moc líbil a celkem rychle získal V1, CWC a CACIB pak nastala rychlá výměna chlupatců a do kruhu se vřítila temperamentní Medinka :-) .. i ta měla úspěch a odnesla si V1, CWC a vítěz třídy mladých. Pak jsem se několikrát nadechla, když Bára vystavovala Kiru také V1, CWC a znovu vyběhla s Medinou do kruhu o nejlepšího juniora ... tentokrát mě počet oběhnutých koleček opravdu dost zaskočil ...byly minimálně čtyři :-))) ale porazil nás mladý pes. Opět rychlá výměna psů a do kruhu vběhl znovu Safír, tentokrát už o BOB a k mé obrovské radosti jsme si ho opravdu vyběhali :-).

Celé zmrzlé dopoledne jsem tomu počasí v tu chvíli odpustila :-). Rozloučily jsme se s Markétou a Bárou a vyčkávaly na závěrečné soutěže. Bylo to dlouhé ... maličko se jim zřítil časový plán a předvedení junior-handlingu trvalo skoro dvě hodiny. FCI I. přišla na řadu těsně před šestou hodinou a tak už byl celkem unavený i nezdolatelný Safírek :-). Nastoupili jsme do kruhu a k mé velké radosti jsme se dostali do užšího výběru ... nakonec jsme skončili na pátém místě BIG ... PARÁDA :-)

Pak už přišlo na řadu balení, nasoukání našich zmrzlých nosů do auta a odjezd .... I přes nepřízeň počasí to byl den plný zážitků a Safírek tímto výsledkem dokončil POLSKÉHO ŠAMPIONA !!!! :-))))) Jupíííííííííííí :-))))